Her på siden kan du nu finde navne og beskrivelser på mange af de oste du kan finde i Ostevognen.
Samt øvrige produkter
Undervejs er det muligt der kommer flere tilføjelser og eventuelt udskiftninger.
Danablue 50+ Kastrup ekstra
En halvfast, kraftig blåskimmelost med en salt og skarp skimmelsmag. Osten er blød og smørbar og fremstillet i Midtjylland. Fås kun i ganske få specialforretninger.
Mælketype: Komælk
Oprindelsesland: Danmark
Frygtløs
En moden, dansk gourmet blåskimmelost, som har lagret i mindst 12 måneder.
Mælketype: Pasteuriseret komælk
Oprindelsesland: Danmark
10+ Gul Kastrup 6 % Lagret
Lækker og lagret ost, der trods sin lave fedtprocent har masser af smag. Osten er udviklet i samarbejde med et mindre Nordjysk mejeri efter gamle lagringstraditioner. 6 % fedt.
Mælketype: Komælk
Oprindelsesland: Danmark
10+ Gul Kastrup 6 % Lagret med kommen
Med sin fine smag af kommen er denne fedtfattige ost det perfekte valg til den, der vil have en fedtfattig ost med masser af smag. Produktions- og lagringsmetoderne til denne ost er udviklet specielt til denne ost.
Mælketype: Komælk
Oprindelsesland: Danmark
10+ XXL Gul Kastrup 6% Ekstra lagret
En ekstra lageret og merget fedtfattig ost med masser af smag. Osten er fremstillet på et lille jysk mejeri efter produktions- og lagringsmetoder som er udviklet af Ostebørsen.
Mælketype: Komælk
Oprindelsesland: Danmark
45+ Blå Kastrup Mellemlagret
Mellemlagret 45+ Danboost 27 % fedt. Osten er fremstillet på et mindre Midtjysk mejeri efter traditionel metode, blandt andet vaskes osten i en saltlage, der genbruges for at bevare bakteriekulturen. Under lagring er osten smurt i rødkitskultur.
Mælketype: Komælk
Oprindelsesland: Danmark
45+ Sort Kastrup Lagret
Lagret 45+ Danboost 27 % fedt. Osten er fremstillet på et mindre Midtjysk mejeri efter traditionel metode, blandt andet vaskes osten i en saltlage, der genbruges for at bevare bakteriekulturen. Under lagring er osten smurt i rødkitskultur.
Mælketype: Komælk
Oprindelsesland: Danmark
45+ Sort Kastrup Lagret med kommen
Lagret 45+ Danboost 27 % fedt med kommen. Osten er fremstillet på et mindre Midtjysk mejeri efter traditionel metode, blandt andet vaskes osten i en saltlage, der genbruges for at bevare bakteriekulturen. Under lagring er osten smurt i rødkitskultur.
Mælketype: Komælk
Oprindelsesland: Danmark
45+ Gammel Kastrup Stærk
Ekstra lagret 45+ Danboost 27 % fedt. Osten er fremstillet på et mindre Midtjysk mejeri efter traditionel metode, blandt andet vaskes osten i en saltlage, der genbruges for at bevare bakteriekulturen. Under lagring er osten smurt i rødkitskultur.
Mælketype: Komælk
Oprindelsesland: Danmark
Økologisk Blå Kornblomst
Cremet blåskimmel af Gorgonzola-typen. 60% fedt, vegetabilsk løbe og naturskorpe med spor af rødkit. Fremstillet af Gedved mejeri.
Mælketype: Komælk
Oprindelsesland: Danmark
Økologisk Versterhavsost
Fast med moden smag af nød, kan minde om ost fra Alperne. Modnet ved Bovbjerg fyr i kælder med gennemtræk af Vesterhavets luft.
Mælketype: Komælk
Oprindelsesland: Danmark
30+ Kastrup Mølle Ost
Fynsk Rygeost, Sødmælk eller Skummetmælk
Økologisk Thybo
Økologisk Thyborøn rav
Franske oste
Brie de France
Hvidskimmelost produceret af pasteuriseret mælk. Osten er kendt siden 800 tallet, altså i mere end 1200 år. I middelalderen bragte kong Phillipe osten til hoffet i Paris og så blev den for alvor kendt.
Mælketype: Pasteuriseret komælk
Oprindelsesland: Frankrig
Tomme de Chevre
En halvfast sødmefuld ost med en god saltbalance og mild gedesmag. Osten har naturskorpe med skimmel og rødkit, samt en tydelig duft fra lagring i grotte.
Mælketype: Pasteuriseret gedemælk
Oprindelsesland: Frankrig
Morbier AOC
Mild ostemasse, spændstig og sød. Sort askestribe signalerer morgen- og aftenmælk. Råmælk fra andelsmejeri i Les Monts de Joux.
Mælketype: Komælk
Oprindelsesland: Frankrig
Roquefort Vernier AOC
Blåskimlen udtrækkes af brød og indpodes i den friske ostemasse efter en århundrede gammel tradition. Derefter lagres osten i de kalkholdige grotter i Combalou bjerget. Osten har været produceret i mere end 2000 år. Denne ost er produceret af familien Verniers mejeri.
Mælketype: Fåremælk
Oprindelsesland: Frankrig
Gederulle med aske
En mild og frisk ost med en fin salt smag og en let grynet konsistens. Fremstillet på mejeriet Saint-Loup i Charentes-Poitou.
Mælketype: Gedemælk
Oprindelsesland: Frankrig
Altesse
En lækker rødkitsmodnet brie hvor skorpen er farvet med anettofrø. Osten fremstilles af Fromagerie de l’Ermitage.
Mælketype: Pasteuriseret komælk
Oprindelsesland: Frankrig
Camembert
Som umoden er denne camembert mild og halvfast med frisk smag af nød. Som moden er den mere salt, cremet og letflydende med en kraftig smag og en duft af ammoniak og skimmel. De første camembertoste blev fremstillet tilbage i 1791 af Marie Harel.
Mælketype: Pasteuriseret komælk
Oprindelsesland: Frankrig
Brie de Meaux AOC
En hvidskimmelost med en sød duft af skimmel og en let røget aroma. Osten har en kompakt cremet masse og er kendt siden 774, hvor Karl den Store bestiller 2 vognlæs fra Meaux’s kloster. Regnes for den fornemste af brier.
Mælketype:Upasteuriseret komælk
Oprindelsesland: Frankrig
Münster
Reblochon Savoie AOC
AOC, bjergost på anden malkning af abondance-, monbeliard- og tasrine-køer. Frisk, ung, blød ost med strejf af nødder. Fløjlsskorpe, der spises, med hvidskimmel og rødkit. Fremstillet på mejeriet Masson i Mont Blanc af råmælk.
Mælketype:Upasteuriseret komælk
Oprindelsesland: Frankrig
Saint Agur
Cremet mild blåskimmel med olivengrøn skimmel. 60% fedt, cremet double. Fremstillet siden 1988 i Mont du Velay.
Mælketype: Pasteuriseret komælk
Oprindelsesland: Frankrig
Hvidløgsroulade
Blød og cremet smøreost med fin smag af hvidløg, god sødme med salt rullet i hvidløg.
Mælketype: Pasteuriseret komælk
Oprindelsesland: Frankrig
Etorki
En fast ost med sødme og strejf af karamel. Osten der fremstilles i Mauleon, Pyrenee- Basques laves af mælk fra Manechsfår (sorte hoveder)
Mælketype: Pasteuriseret fåremælk
Oprindelsesland: Frankrig
Valnøddeost Saint Julienne
En mild og blød flødeost med valnødder, som fremstilles af Fromageries Lincet Saint Julien.
Mælketype: Pasteuriseret komælk
Oprindelsesland: Frankrig
Brillat Savarin
Halvfast fuldfed med stor sødme. Udvikler hvidskimmel under modning. 75% fedt. Fremstillet første gang i 1930 og opkaldt efter gastronomen og politikeren Jean Anthelme Brillat-Saverin 1755 – 1826.
Mælketype: Pasteuriseret komælk
Oprindelsesland: Frankrig
Gederulle Hvidskimmel
En frisk og mild hvidskimmelost med en salt og syrlig smag. Fremstillet på mejeriet Surgeres i Poitou-Charentes.
Mælketype: Pasteuriseret gedemælk
Oprindelsesland: Frankrig
Vacherin Mont d’Or AOC
En cremet og letflydende rødkitost, som lagres i fyrretræs æsker, der afgiver smag til osten. Mælken er fra Montbélliard og Les Mont De Joux køer og osten, der er kendt siden 1700 tallet, er fremstillet på andelsmejeriet Franche-Comté.
Mælketype: Upasteuriseret komælk
Oprindelsesland: Frankrig
Tomme de Savoie
Halvfast mild ost med god syrlighed. Skorpen af gråskimmel fra hulelagring. Kendt siden 13. århundrede i alperne. Da skorpen har smag af kælder spises den ikke. Osten fremstilles på mejeriet Masson i Zone du Mont Blanc.
Mælketype: Upasteuriseret komælk
Oprindelsesland: Frankrig
Spanske oste
Manchego Grand Reserva 12 mdr.
En fast ost med god sødme fra fåremælk. Spaniens mest kendte ost, lavet på mælk fra manchego-får, der går i ca. 800 meters højde. Osten vandt guldmedalje i 2007, 2008, 2009 og 2010 som Spaniens bedste Manchego!
Mælketype: Råmælk fra får
Oprindelsesland: Spanien
Flor de Ronda Cabra
En fast og mild gedeost med tydelig nøddesmag og en god balance af salt. Produceres i højlandet omkring Ronda i Andalusien af mejeriet Angulo.
Mælketype: Pasteuriseret gedemælk
Oprindelsesland: Spanien
Italienske oste
Tallegio DOP
Stracchino type, dolche d.v.s. Mild rødkit med let skimmel af grå- og blåskimmel. Konsistensen er smidig og elastisk. Mild, fed, fyldig og cremet smag. Modnes 2 mdr. ved 5 – 6 grader C. Smagen bliver skarpere med alderen.
Mælketype: Pasteuriseret komælk
Oprindelsesland: Italien
Gorgonzola DOP (kåret som Italiens bedste)
Smagen er meget fed, cremet og gennemtrængende. Osten modnes normalt på 2 – 6 måneder. Produceres i nøje afgrænsede områder i Piemonte i Lombardiet. Skorpen er ru, rødlig og let fugtig.
Mælketype: Komælk
Oprindelsesland: Italien
Parmiggiano Reggiano DOC
En fast og fyldig ost med saltkorn og ”tårer” (fugtige små huller). Osten der fremstilles på råmælk, produceres i Emilia-Romanga Lambardia. Skorpen gnides med olivenolie og osten lagres i 24 måneder.
Mælketype: Råmælk komælk
Oprindelsesland: Italien
Pecorino Sardo brun, 6 mdr
En fast og aromatisk ost med en mild smag fra bjergmælk. Osten, der lagres i mindst 6 måneder, fremstilles af andelsmejeriet La Rinascita i Tuttavista bjergene. Fårene går frit med hyrde.
Mælketype: Pasteuriseret fåremælk
Oprindelsesland: Italien
Hollandske oste
Gouda med chili
En fast og sødlig/salt ost med chili. Når osten er moden opstår der saltkorn i ostemassen.
Mælketype: Pasteuriseret komælk
Oprindelsesland: Holland
Gede gouda
En fast og sødlig/salt ost med sart smag af ged. Når osten er moden opstår der saltkorn i ostemassen.
Mælketype: Pasteuriseret gedemælk
Oprindelsesland: Holland
Gouda
En fast og sdødlig ost med nøddesmag. Når osten er moden, opstår der saltkorn o ostemassen.
Mælketype: Pasteuriseret komælk
Oprindelsesland: Holland
Dolaner
Særlig Nordhollandsk sød og pikant ostespecialitet der err lagret.
Mælketype: Pasteuriseret komælk
Oprindelsesland: Holland
Engelske oste
Applewood Cheddar
Mælketype: Pasteuriseret komælk
Oprindelsesland: England
Schweiziske oste
Gruyere
Fast med frugtig smag med noter af svampe. ”Gruyere” betyder skovfoged på fransk. Til en ost på 40 kg bruges ca. 450 liter mælk og lagres i 12 mdr. 45 % fedt.
Mælketype: Termiseret komælk
Oprindelsesland: Schweiz
Appenzeller
Fast med glat tæt masse. Krydret smag med frugt og blomst. Skorpen vaskes i ”sulz” – hemmelig blanding af vin, cider, krydderier og salt. Ostyen blev brugt som møntfod i 8.-9. årh. Fremstilles i Sankt Gallen.
Mælketype: Pasteuriseret komælk
Oprindelsesland: Schweiz
Tilbage til toppen