Sortiment

Her på siden kan du nu finde navne og beskrivelser på mange af de oste du kan finde i Ostevognen.
 
Samt øvrige produkter
 
Undervejs er det muligt der kommer flere tilføjelser og eventuelt udskiftninger.
 
Danske Oste

Danablue 50+ Kastrup ekstra

En halvfast, kraftig blåskimmelost med en salt og skarp skimmelsmag. Osten er blød og smørbar og fremstillet i Midtjylland. Fås kun i ganske få specialforretninger.

Mælketype: Komælk

Oprindelsesland: Danmark

Frygtløs

En moden, dansk gourmet blåskimmelost, som har lagret i mindst 12 måneder.

Mælketype: Pasteuriseret komælk

Oprindelsesland: Danmark

10+ Gul Kastrup 6 % Lagret

Lækker og lagret ost, der trods sin lave fedtprocent har masser af smag. Osten er udviklet i samarbejde med et mindre Nordjysk mejeri efter gamle lagringstraditioner. 6 % fedt.

Mælketype: Komælk

Oprindelsesland: Danmark

10+ Gul Kastrup 6 % Lagret med kommen

Med sin fine smag af kommen er denne fedtfattige ost det perfekte valg til den, der vil have en fedtfattig ost med masser af smag. Produktions- og lagringsmetoderne til denne ost er udviklet specielt til denne ost.

Mælketype: Komælk

Oprindelsesland: Danmark

10+ XXL Gul Kastrup 6% Ekstra lagret

En ekstra lageret og merget fedtfattig ost med masser af smag. Osten er fremstillet på et lille jysk mejeri efter produktions- og lagringsmetoder som er udviklet af Ostebørsen.

Mælketype: Komælk

Oprindelsesland: Danmark
 
45+ Blå Kastrup Mellemlagret

Mellemlagret 45+ Danboost 27 % fedt. Osten er fremstillet på et mindre Midtjysk mejeri efter traditionel metode, blandt andet vaskes osten i en saltlage, der genbruges for at bevare bakteriekulturen. Under lagring er osten smurt i rødkitskultur.

Mælketype: Komælk

Oprindelsesland: Danmark

45+ Sort Kastrup Lagret

Lagret 45+ Danboost 27 % fedt. Osten er fremstillet på et mindre Midtjysk mejeri efter traditionel metode, blandt andet vaskes osten i en saltlage, der genbruges for at bevare bakteriekulturen. Under lagring er osten smurt i rødkitskultur.

Mælketype: Komælk

Oprindelsesland: Danmark

45+ Sort Kastrup Lagret med kommen

Lagret 45+ Danboost 27 % fedt med kommen. Osten er fremstillet på et mindre Midtjysk mejeri efter traditionel metode, blandt andet vaskes osten i en saltlage, der genbruges for at bevare bakteriekulturen. Under lagring er osten smurt i rødkitskultur.

Mælketype: Komælk

Oprindelsesland: Danmark

45+ Gammel Kastrup Stærk

Ekstra lagret 45+ Danboost 27 % fedt. Osten er fremstillet på et mindre Midtjysk mejeri efter traditionel metode, blandt andet vaskes osten i en saltlage, der genbruges for at bevare bakteriekulturen. Under lagring er osten smurt i rødkitskultur.

Mælketype: Komælk

Oprindelsesland: Danmark

Økologisk Blå Kornblomst

Cremet blåskimmel af Gorgonzola-typen. 60% fedt, vegetabilsk løbe og naturskorpe med spor af rødkit. Fremstillet af Gedved mejeri.

Mælketype: Komælk

Oprindelsesland: Danmark

Økologisk Versterhavsost

Fast med moden smag af nød, kan minde om ost fra Alperne. Modnet ved Bovbjerg fyr i kælder med gennemtræk af Vesterhavets luft.

Mælketype: Komælk

Oprindelsesland: Danmark
 
30+ Kastrup Mølle Ost
 
Fynsk Rygeost, Sødmælk eller Skummetmælk
 
Økologisk Thybo
 
Økologisk Thyborøn rav
 

Franske oste

Brie de France

Hvidskimmelost produceret af pasteuriseret mælk. Osten er kendt siden 800 tallet, altså i mere end 1200 år. I middelalderen bragte kong Phillipe osten til hoffet i Paris og så blev den for alvor kendt.

Mælketype: Pasteuriseret komælk

Oprindelsesland: Frankrig

Tomme de Chevre

En halvfast sødmefuld ost med en god saltbalance og mild gedesmag. Osten har naturskorpe med skimmel og rødkit, samt en tydelig duft fra lagring i grotte.

Mælketype: Pasteuriseret gedemælk

Oprindelsesland: Frankrig

Morbier AOC

Mild ostemasse, spændstig og sød. Sort askestribe signalerer morgen- og aftenmælk. Råmælk fra andelsmejeri i Les Monts de Joux.

Mælketype: Komælk

Oprindelsesland: Frankrig

Roquefort Vernier AOC

Blåskimlen udtrækkes af brød og indpodes i den friske ostemasse efter en århundrede gammel tradition. Derefter lagres osten i de kalkholdige grotter i Combalou bjerget. Osten har været produceret i mere end 2000 år. Denne ost er produceret af familien Verniers mejeri.

Mælketype: Fåremælk

Oprindelsesland: Frankrig

Gederulle med aske

En mild og frisk ost med en fin salt smag og en let grynet konsistens. Fremstillet på mejeriet Saint-Loup i Charentes-Poitou.

Mælketype: Gedemælk

Oprindelsesland: Frankrig

Altesse

En lækker rødkitsmodnet brie hvor skorpen er farvet med anettofrø. Osten fremstilles af Fromagerie de l’Ermitage.

Mælketype: Pasteuriseret komælk

Oprindelsesland: Frankrig

Camembert

Som umoden er denne camembert mild og halvfast med frisk smag af nød. Som moden er den mere salt, cremet og letflydende med en kraftig smag og en duft af ammoniak og skimmel. De første camembertoste blev fremstillet tilbage i 1791 af Marie Harel.

Mælketype: Pasteuriseret komælk

Oprindelsesland: Frankrig

Brie de Meaux AOC

En hvidskimmelost med en sød duft af skimmel og en let røget aroma. Osten har en kompakt cremet masse og er kendt siden 774, hvor Karl den Store bestiller 2 vognlæs fra Meaux’s kloster. Regnes for den fornemste af brier.

Mælketype:Upasteuriseret komælk

Oprindelsesland: Frankrig

 Münster

 Reblochon Savoie AOC

AOC, bjergost på anden malkning af abondance-, monbeliard- og tasrine-køer. Frisk, ung, blød ost med strejf af nødder. Fløjlsskorpe, der spises, med hvidskimmel og rødkit. Fremstillet på mejeriet Masson i Mont Blanc af råmælk.

Mælketype:Upasteuriseret komælk

Oprindelsesland: Frankrig

 Saint Agur

Cremet mild blåskimmel med olivengrøn skimmel. 60% fedt, cremet double. Fremstillet siden 1988 i Mont du Velay.

Mælketype: Pasteuriseret komælk

Oprindelsesland: Frankrig

 Hvidløgsroulade

Blød og cremet smøreost med fin smag af hvidløg, god sødme med salt rullet i hvidløg.

Mælketype: Pasteuriseret komælk

Oprindelsesland: Frankrig

 Etorki

En fast ost med sødme og strejf af karamel. Osten der fremstilles i Mauleon, Pyrenee- Basques laves af mælk fra Manechsfår (sorte hoveder)

Mælketype: Pasteuriseret fåremælk

Oprindelsesland: Frankrig

 Valnøddeost Saint Julienne

En mild og blød flødeost med valnødder, som fremstilles af Fromageries Lincet Saint Julien.

Mælketype: Pasteuriseret komælk

Oprindelsesland: Frankrig

 Brillat Savarin

Halvfast fuldfed med stor sødme. Udvikler hvidskimmel under modning. 75% fedt. Fremstillet første gang i 1930 og opkaldt efter gastronomen og politikeren Jean Anthelme Brillat-Saverin 1755 – 1826.

Mælketype: Pasteuriseret komælk

Oprindelsesland: Frankrig

 Gederulle Hvidskimmel

En frisk og mild hvidskimmelost med en salt og syrlig smag. Fremstillet på mejeriet Surgeres i Poitou-Charentes.

Mælketype: Pasteuriseret gedemælk

Oprindelsesland: Frankrig

 Vacherin Mont d’Or AOC

En cremet og letflydende rødkitost, som lagres i fyrretræs æsker, der afgiver smag til osten. Mælken er fra Montbélliard og Les Mont De Joux køer og osten, der er kendt siden 1700 tallet, er fremstillet på andelsmejeriet Franche-Comté.

Mælketype: Upasteuriseret komælk

Oprindelsesland: Frankrig

 Tomme de Savoie

Halvfast mild ost med god syrlighed. Skorpen af gråskimmel fra hulelagring. Kendt siden 13. århundrede i alperne. Da skorpen har smag af kælder spises den ikke. Osten fremstilles på mejeriet Masson i Zone du Mont Blanc.

Mælketype: Upasteuriseret komælk

Oprindelsesland: Frankrig

Spanske oste

Manchego Grand Reserva 12 mdr.

En fast ost med god sødme fra fåremælk. Spaniens mest kendte ost, lavet på mælk fra manchego-får, der går i ca. 800 meters højde. Osten vandt guldmedalje i 2007, 2008, 2009 og 2010 som Spaniens bedste Manchego!

Mælketype: Råmælk fra får

Oprindelsesland: Spanien

Flor de Ronda Cabra

En fast og mild gedeost med tydelig nøddesmag og en god balance af salt. Produceres i højlandet omkring Ronda i Andalusien af mejeriet Angulo.

Mælketype: Pasteuriseret gedemælk

Oprindelsesland: Spanien

 

Italienske oste

Tallegio DOP

Stracchino type, dolche d.v.s. Mild rødkit med let skimmel af grå- og blåskimmel. Konsistensen er smidig og elastisk. Mild, fed, fyldig og cremet smag. Modnes 2 mdr. ved 5 – 6 grader C. Smagen bliver skarpere med alderen.

Mælketype: Pasteuriseret komælk

Oprindelsesland: Italien

Gorgonzola DOP (kåret som Italiens bedste)

Smagen er meget fed, cremet og gennemtrængende. Osten modnes normalt på 2 – 6 måneder. Produceres i nøje afgrænsede områder i Piemonte i Lombardiet. Skorpen er ru, rødlig og let fugtig.

Mælketype: Komælk

Oprindelsesland: Italien

Parmiggiano Reggiano DOC

En fast og fyldig ost med saltkorn og ”tårer” (fugtige små huller). Osten der fremstilles på råmælk, produceres i Emilia-Romanga Lambardia. Skorpen gnides med olivenolie og osten lagres i 24 måneder.

Mælketype: Råmælk komælk

Oprindelsesland: Italien

Pecorino Sardo brun, 6 mdr

En fast og aromatisk ost med en mild smag fra bjergmælk. Osten, der lagres i mindst 6 måneder, fremstilles af andelsmejeriet La Rinascita i Tuttavista bjergene. Fårene går frit med hyrde.

Mælketype: Pasteuriseret fåremælk

Oprindelsesland: Italien

 

Hollandske oste

Gouda med chili

En fast og sødlig/salt ost med chili. Når osten er moden opstår der saltkorn i ostemassen.

Mælketype: Pasteuriseret komælk

Oprindelsesland: Holland

 

 

Gede gouda

En fast og sødlig/salt ost med sart smag af ged. Når osten er moden opstår der saltkorn i ostemassen.

Mælketype: Pasteuriseret gedemælk

Oprindelsesland: Holland

Gouda

En fast og sdødlig ost med nøddesmag. Når osten er moden, opstår der saltkorn o ostemassen.

Mælketype: Pasteuriseret komælk

Oprindelsesland: Holland

 Dolaner

Særlig Nordhollandsk sød og pikant ostespecialitet der err lagret.

Mælketype: Pasteuriseret komælk

Oprindelsesland: Holland

Engelske oste

Applewood Cheddar

Mælketype: Pasteuriseret komælk

Oprindelsesland: England

Schweiziske oste

Gruyere

Fast med frugtig smag med noter af svampe. ”Gruyere” betyder skovfoged på fransk. Til en ost på 40 kg bruges ca. 450 liter mælk og lagres i 12 mdr. 45 % fedt.

Mælketype: Termiseret komælk

Oprindelsesland: Schweiz

Appenzeller

Fast med glat tæt masse. Krydret smag med frugt og blomst. Skorpen vaskes i ”sulz” – hemmelig blanding af vin, cider, krydderier og salt. Ostyen blev brugt som møntfod i 8.-9. årh. Fremstilles i Sankt Gallen.

Mælketype: Pasteuriseret komælk

Oprindelsesland: Schweiz

 Tilbage til toppen

Nordsjællands Osteforretning  | Tlf.: +45 22 40 31 25 | jens.vamberg@gmail.com